Anvendelse af cookies

Cookies er nødvendige for, at hjemmesiden fungerer, og de giver os viden om brugen af siden. Vores cookies bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.
Hvis du ønsker at vide mere om cookies, klik her.
X Luk

Her har du muligheden for at vise PDF'en i iPaper eller hente den i PDF format.

   

Vejlegården i Arbejdsretten - Den danske model virker

02. oktober 2012

Vi accepterer naturligvis ikke, at lønmodtagere får ringere vilkår, fordi arbejdsgiveren indgår overenskomst med en privat forsikringsforretning, sagde LO's næstformand Lizette Risgaard i forbindelse med behandlingen af konflikten om restaurant Vejlegården i Arbejdsretten.

Arbejdsretten har i dag behandlet konflikten mellem 3F og restauratør Amin Skov, restaurant Vejlegården i Vejle.

Sagen handler i hovedtræk om, hvorvidt 3F havde ret til at indlede konflikt mod restauratør Amin Skov, der overtog restaurant Vejlegården i november sidste år. Amin Skov erstattede 3F-overenskomsten med en ringere Krifa-overenskomst, hvilket 3F ikke ville acceptere.

Sagen procederes i dag tirsdag den 2. oktober, men ventes først endelig afgjort om et par uger.

– Jeg er meget tilfreds med, at sagen nu bliver afgjort i Arbejdsretten. Konflikten om Vejlegården er en helt almindelig konflikt, hvor en arbejdsgiver forsøger at gennemtvinge en billigere overenskomst med en privat forsikringsforretning – desværre, siger LO’s næstformand Lizette Risgaard.

– Vi vil naturligvis aldrig uden protest acceptere, at private forsikringsforretninger forsøger at forringe lønmodtagernes løn- og arbejdsvilkår. At denne konflikt pressemæssigt er blæst helt op, skyldes bl.a. de borgerlige politikeres indblanding, siger hun.

LO-advokat forventer sejr til 3F
LO’s advokat Pernille Leidersdorff-Ernst, der fører sagen for 3F, forventer, at 3F vinder sagen om, hvorvidt 3F havde ret til at indlede konflikt mod restaurant Vejlegården.   

– Jeg forventer, at Arbejdsretten lægger den dom til grund, som blev afsagt i en lignende sag i 1999. Her var der ligeledes indgået overenskomst med Krifa, men Arbejdsretten fandt, at det var uden betydning for 3F’s ret til at indlede konflikt, at virksomheden i forvejen havde en overenskomst med Krifa, siger Pernille Leidersdorff-Ernst.

V og DF’s forslag er en hån mod den danske model
Netop problemstillingen om, hvorvidt man må indlede konflikt mod en virksomhed, der allerede har overenskomst, fik i foråret Venstre og Dansk Folkeparti til at fremsætte beslutningsforslaget (B92), der har til formål at begrænse konfliktretten.

LO anser forslaget for at være et direkte angreb på den danske model.

– Hvis forslaget bliver vedtaget, åbner det en ladeport for, at udenlandske plattenslagere kan komme til Danmark og indføre såkaldte ”overenskomster”, hvor lønmodtagerne kan ansættes til lave lønninger og elendige arbejdsvilkår, uden at den rigtige fagbevægelse har ret til at konflikte imod dem. Forslaget er en hån mod den danske model og jeg er sikker på at der er fornuftige politikere i Folketinget, som klart afviser det, siger Lizette Risgaard.

Kontakt: Pressekonsulent Anette Bindslev, 2338 4214.

 

02. oktober 2012
 
Landsorganisationen i Danmark · Islands Brygge 32D · 2300 København S · T: 35 24 60 00 · F: 35 24 63 00 · E: lo@lo.dk · CVR: 31432812