Anvendelse af cookies

Cookies er nødvendige for, at hjemmesiden fungerer, og de giver os viden om brugen af siden. Vores cookies bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.
Hvis du ønsker at vide mere om cookies, klik her.
X Luk

Her har du muligheden for at vise PDF'en i iPaper eller hente den i PDF format.

   

Godt, regeringen dropper ideen om indslusningsløn

15. januar 2016

- Hermed bliver starten på trepartsforhandlingerne nemmere, siger LO’s formand Lizette Risgaard

– Det er en god nyhed, siger Lizette Risgaard med henvisning til et interview i Berlingske, hvor finansministeren erklærer, at han ikke længere ”vil forfølge det spor”.

– Jeg kan bare konstatere, at der fra arbejdsmarkedets parter ikke er interesse i eller vilje til at indføre indslusningsløn, og det må jeg så tage til efterretning, siger Claus Hjort Frederiksen til avisen.

– Det er godt, at regeringen er kommet til fornuft, efter den de seneste uger har fastholdt indslusningsløn som et tema, når vi om kort tid indleder trepartsforhandlingerne med at diskutere, hvordan arbejdsmarkedet kan bidrage til at integrere flygtninge. Det har regeringen ønsket til trods for, at både LO, DA og Dansk Industri klart har taget afstand fra den ide, siger Lizette Risgaard og fortsætter:

– Claus Hjorts erkendelse betyder selvfølgelig, at starten på trepartsforhandlingerne bliver nemmere. Nu diskuterer vi ud fra et udgangspunkt, hvor vi er enige. Og det er stadig min ambition, at vi i LO kan være med til at skabe gode løsninger. Både når det gælder flygtninge og integration – praktikpladser, efteruddannelse, arbejdsmiljø, m.m., der vedrører danske lønmodtageres hverdag, siger Lizette Risgaard.


Kontakt: Pressekonsulent Morten Bruun, tlf. 29 89 16 16

15. januar 2016
 
Landsorganisationen i Danmark · Islands Brygge 32D · 2300 København S · T: 35 24 60 00 · F: 35 24 63 00 · E: lo@lo.dk · CVR: 31432812