Anvendelse af cookies

Cookies er nødvendige for, at hjemmesiden fungerer, og de giver os viden om brugen af siden. Vores cookies bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.
Hvis du ønsker at vide mere om cookies, klik her.
X Luk

Her har du muligheden for at vise PDF'en i iPaper eller hente den i PDF format.

   

Arbejdsløshedskøen bliver stadigt kortere

07. januar 2016

Arbejdsløsheden faldt med 1.100 personer fra oktober til november 2015. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Der er nu i alt 119.000 bruttoarbejdsløse, svarende til 4,5 pct. af arbejdsstyrken.

– Dagens tal bekræfter, at der stadig kommer flere i arbejde. Væksten i dansk økonomi er ikke prangende i øjeblikket, og der er derfor god grund til at glæde sig over, at de positive takter på arbejdsmarkedet fortsætter. Her tænker jeg ikke mindst på, at der er skabt over 32.000 nye lønmodtagerjob fra januar til oktober 2015, mens arbejdsløsheden er faldet med godt 10.000 fuldtidspersoner frem til og med november, siger Mette Hørdum Larsen, der er økonom i LO.

– Hvis fremgangen på arbejdsmarkedet skal fortsætte, er det dog vigtigt, at den økonomiske politik sigter efter at skabe mere vækst og flere job her og nu. Mange arbejdsløse leder fortsat forgæves efter et job. Lige så vigtigt er det, at vi gennem opkvalificering og uddannelse sikrer os, at arbejdsstyrken har de kvalifikationer, der efterspørges af virksomhederne. Vi skal have alle med, slutter Mette Hørdum Larsen.

Læs mere her

Kontakt: Økonom i LO Mette Hørdum Larsen, tlf. 35 24 60 77, eller pressekonsulent Anette Bindslev, tlf. 23 38 42 14.

 

07. januar 2016
 
Landsorganisationen i Danmark · Islands Brygge 32D · 2300 København S · T: 35 24 60 00 · F: 35 24 63 00 · E: lo@lo.dk · CVR: 31432812