Anvendelse af cookies

Cookies er nødvendige for, at hjemmesiden fungerer, og de giver os viden om brugen af siden. Vores cookies bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.
Hvis du ønsker at vide mere om cookies, klik her.
X Luk

Her har du muligheden for at vise PDF'en i iPaper eller hente den i PDF format.

   

LO går sammen med studerende i kampen mod stress

14. marts 2016

Stress er ikke den enkeltes eget ansvar. LO deltager i konference den 17. marts med blandt andre DANSIC – Danish Social Innovative Club – for at finde langvarige løsninger i kampen mod stress.

– Der er behov for, at vi finder nye måder at løse problemer med stress på. Stress er i høj grad en fælles udfordring. Derfor skal vi holde op med at behandle det som noget, den enkelte selv har ansvaret for at løse, og i stedet løse det i fællesskab, siger LO-næstformand Morten Skov Christiansen.

Derfor har LO indgået et partnerskab med DANSIC – Danish Social Innovation Club – om at sætte stress på dagsordenen på konferencen DANSIC16 Work Life Lab den 17. marts 2016 på Docken, Færgehavnsvej 35 i Nordhavn. 300 deltagere med vidt forskellig uddannelse og baggrund samles og dedikerer en hel dag til faglig fordybelse og løsningsorienterede workshops om stress. 

DANSIC er en studenterdrevet organisation, der arbejder med social innovation som løftestang for at løse samfundsmæssige udfordringer.

Vi ser i dag en udvikling i samfundet, hvor flere og flere går ned med stress. Ifølge tal fra Stressforeningen er 35.000 danskere sygemeldt med stress hver dag.

– Det er en realitet, vi ikke kan lukke øjnene for, og som vi har brug for at finde fælles løsninger på. Vi ved godt, at et stort arbejdspres, høje følelsesmæssige krav i arbejdet og samarbejdsproblemer er vilkår, der fremkalder stress. Alligevel gribes der alt for ofte til løsninger, der retter sig mod den enkeltes egen stresshåndtering. Vi skal satse langt mere på at forebygge frem for kun at symptombehandle, siger Morten Skov.

Vi skal stå sammen for at finde langvarige løsninger
Hvis stresskurven skal knækkes, er der behov for nytænkning og samarbejde på tværs. Nytænkning og samarbejde er noget, formand i DANSIC, Kirstine Kolling Hansen, kan nikke genkendende til:

– Stress er en kollektiv samfundsudfordring. Det berører både folk på og uden for arbejdsmarkedet, og koster hvert år staten 14 milliarder kroner i sygefravær, udgifter til sundhedsvæsenet og for tidlige dødsfald. Derfor er det altafgørende, at vi står sammen i kampen for de langvarige løsninger.

Arbejdet for langsigtede løsninger kommer helt konkret til udtryk på DANSIC16 Work Life Lab, hvor LO som partner er med til at søge løsninger ved at arbejde innovativt, tværfagligt og helhedsorienteret. Deltagerne på konferencen skal have hænderne op af lommerne, komme med ideer og afprøve dem. Der er behov for inspiration for at kunne tænke i nye baner, og konferencen har engageret et væld af eksperter, meningsdannere, sociale innovatører og fagprofessionelle.  Morten Skov Christiansen forventer sig meget af konferencen:

– Ved at lade studerende og professionelle eksperimentere sammen har vi mulighed for at få noget med tilbage til LO, som vi kan arbejde videre med, og det vil uden tvivl kunne bruges i vores videre kamp for et sundt og udviklende psykisk arbejdsmiljø.

Se program for konferencen her

Pressen er velkommen til at deltage i konferencen.

Kontakt:
Pressekonsulent i LO, Anette Bindslev, tlf. 23 38 42 14, eller
Communications Director i DANSIC, Ane Nürnberg Bertelsen, tlf. 4078 3079.


14. marts 2016
 
Landsorganisationen i Danmark · Islands Brygge 32D · 2300 København S · T: 35 24 60 00 · F: 35 24 63 00 · E: lo@lo.dk · CVR: 31432812