Anvendelse af cookies

Cookies er nødvendige for, at hjemmesiden fungerer, og de giver os viden om brugen af siden. Vores cookies bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.
Hvis du ønsker at vide mere om cookies, klik her.
X Luk

Her har du muligheden for at vise PDF'en i iPaper eller hente den i PDF format.

   

Vi følger erhvervsskolereformen tæt

20. januar 2017

”Godt, at der bliver fulgt så tæt op på erhvervsskolereformen, som der gør. Det giver mulighed for hurtigt at gribe ind, hvis det er påkrævet, så flere unge vælger erhvervsskolerne. Det er helt afgørende, da vi kommer til at mangle faglærte i fremtiden”, siger LO-næstformand Ejner K. Holst.

Kommentaren kommer som en reaktion på den netop offentliggjorte statusredegørelse for implementering af erhvervsuddannelsesreformen for skoleåret 2015/2016.

Formålet med reformen af erhvervsskolerne fra 2014 er summa summarum at få flere til at vælge en erhvervsuddannelse. Derfor har reformen til hensigt at højne kvaliteten af skolerne og at skabe bedre trivsel blandt eleverne.

Flere af de helt unge skal vælge EUD
– Det er jo begrænset, hvor meget der kan ske på et enkelt år, men jeg glæder mig over, at søgningen til erhvervsskolerne er stabiliseret, når det gælder elever, der søger direkte fra 9. og 10. klasse. Men vi skal have endnu flere af de helt unge til at vælge erhvervsskolerne, og her skal vi alle – både arbejdsmarkedets parter, skolerne og kommunerne – blive langt bedre til at markedsføre EUD ude på folkeskolerne, siger Ejner K. Holst.

– Samtidig skal virksomhederne selvfølgelig oprette langt flere praktikpladser, så det meget høje frafald mellem grundforløbet og hovedforløbet bliver stoppet. Arbejdsgiverne lovede at skaffe flere pladser i trepartsaftalen, og det forventer vi selvfølgelig sker, siger Ejner K. Holst

Kontakt: LO’s pressetelefon, 26 11 97 10.

 

20. januar 2017
 
Landsorganisationen i Danmark · Islands Brygge 32D · 2300 København S · T: 35 24 60 00 · F: 35 24 63 00 · E: lo@lo.dk · CVR: 31432812