Anvendelse af cookies

Cookies er nødvendige for, at hjemmesiden fungerer, og de giver os viden om brugen af siden. Vores cookies bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.
Hvis du ønsker at vide mere om cookies, klik her.
X Luk

Her har du muligheden for at vise PDF'en i iPaper eller hente den i PDF format.

   

Der er stadig brug for at styrke overgangen fra skole til EUD

20. marts 2017

Undervisningsministeriet har til morgen offentliggjort søgetallene fra 9. og 10. klasse til ungdomsuddannelserne. De viser bl.a., at 18,5 pct. har søgt en erhvervsuddannelse, hvilket er en minimal stigning i forhold til sidste år.

– Det er positivt, at vi har fastholdt søgetallet til erhvervsuddannelserne, siger LO-næstformand Ejner K. Holst.

Imidlertid peger han også på, at der er meget langt til at nå 30 procent-målsætningen.

– Det er helt nødvendigt, at vi får gang i alle de initiativer, der skal sikre, at flere unge søger en erhvervsuddannelse lige efter folkeskolen, siger Ejner K. Holst.

– Vi må først og fremmest have styrket det erhvervsrettede element i den åbne skole, så de unge får øjnene op for de mange spændende muligheder, der ligger i erhvervsuddannelserne. Det er uddannelser, der åbner mange muligheder.

Virksomheder skal levere praktik
Han peger ligeledes på, at det er helt nødvendigt at drøfte, hvordan man kan styrke samarbejdet mellem 10. klasse og erhvervsskolerne. Her ligger en oplagt mulighed for at styrke overgangen fra skole til erhvervsuddannelse.

– Det er rigtig fint, at EUX, hvor man kan tage både en erhvervsuddannelse og få studiekompetence, fortsat udvikler sig positivt. Meget peger på, at netop denne mulighed trækker nye til erhvervsuddannelserne. Men det er ikke tilstrækkeligt, siger Ejner K. Holst.

– En helt afgørende forudsætning for at trække unge til erhvervsuddannelserne er imidlertid, at de og deres forældre føler sig trygge ved, at de kan få en praktikplads og gennemføre uddannelsen. Vi tog et stort skridt for at sikre dette ved trepartsaftalen. Nu er det op til virksomhederne at vise, at de byder de unge velkomne ved at oprette de nødvendige praktikpladser, siger Ejner K. Holst.

Læs mere her

Kontakt: LO’s pressetelefon, 26 11 97 10.20. marts 2017
 
Landsorganisationen i Danmark · Islands Brygge 32D · 2300 København S · T: 35 24 60 00 · F: 35 24 63 00 · E: lo@lo.dk · CVR: 31432812