Anvendelse af cookies

Cookies er nødvendige for, at hjemmesiden fungerer, og de giver os viden om brugen af siden. Vores cookies bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.
Hvis du ønsker at vide mere om cookies, klik her.
X Luk

Her har du muligheden for at vise PDF'en i iPaper eller hente den i PDF format.

   

Dygtige offentlige ledere kan gøre en stor forskel, men de kan ikke trylle

15. marts 2017

”Lederne i den offentlige sektor spiller en vigtig rolle for velfærden og for medarbejderne”, siger LO’s formand, Lizette Risgaard, der hilser regeringens ledelseskommission velkommen.

– Den offentlige sektor skal både levere service af høj kvalitet til borgerne og være en attraktiv arbejdsplads for medarbejdere og ledere. Derfor glæder det mig, at regeringen har nedsat en ny ledelseskommission, der skal bidrage til en endnu bedre offentlig sektor, siger LO’s formand Lizette Risgaard.

Lederne kan ikke trylle
Hun advarer dog imod, at tro, at en ledelseskommission og dens fokus på god ledelse alene kan løse udfordringerne med at sikre en ordentlig velfærd i fremtiden. Det kræver også, at der er hænder nok.

– Gode ledere kan skabe mere rum til fagligheden og sætte fokus på kerneopgaven på den enkelte arbejdsplads. De kan gøre en kæmpe forskel. Men de kan ikke trylle flere penge frem, end der er i budgettet.

– Vi går ind i en tid, hvor andelen af ældre, plejekrævende borgere stiger, og det kræver mere end god ledelse at få mere ud af mindre. Det er afgørende, at fremtidens ledere inddrager medarbejderne endnu mere og skaber rum for faglighed. Og så skal der naturligvis være den rigtige normering – altså nok medarbejdere – til at løse velfærdsopgaven bedre i fremtiden.

En åben kommission
LO mener, det er rigtigt af regeringen, at den forudsætter, at kommissionen inddrager de faglige organisationer og eksperter, ligesom den nye ledelseskommission vil arbejde i åben dialog for at sikre og understøtte en løbende debat om styring og ledelse i den offentlige sektor.

– Vi har en offentlig sektor med dygtige engagerede medarbejdere og ledere, som brænder for at gøre den endnu bedre – jeg ser frem til at følge arbejdet, afslutter Lizette Risgaard.

Kontakt: LO’s pressetelefon, 26 11 97 10.

 

15. marts 2017
 
Landsorganisationen i Danmark · Islands Brygge 32D · 2300 København S · T: 35 24 60 00 · F: 35 24 63 00 · E: lo@lo.dk · CVR: 31432812