Anvendelse af cookies

Cookies er nødvendige for, at hjemmesiden fungerer, og de giver os viden om brugen af siden. Vores cookies bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.
Hvis du ønsker at vide mere om cookies, klik her.
X Luk

Her har du muligheden for at vise PDF'en i iPaper eller hente den i PDF format.

   

LO: Tiltrængt sejr til medlemmer af a-kasser, forbedringer træder tidligere i kraft end ventet.

10. marts 2017

”Vi er glade for, at der kommer forbedringer for a-kassemedlemmer fra årsskiftet. Det er hovedsageligt dem, der benytter sig af supplerende dagpenge, der kan se frem til ændringen. Det er positivt, at Konservative Folkeparti og Liberal Alliance foretager en kovending og bakker op om forbedrede vilkår”, udtaler LO-næstformand Ejner K. Holst.

Den nye regeringsdannelse har ført godt nyt med sig. Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti tiltræder de forlig, den tidligere regering har indgået. Det betyder, at V, S og DF’s aftale om at forbedre forholdene for folk på supplerende dagpenge kan indføres før næste folketingsvalg. Helt konkret oplyser beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen i et skriftligt svar til SF’s Karsten Hønge, at de nye regler træder i kraft 1. januar 2018.

– Overordnet set kan danskerne se frem til en forbedring af reglerne om supplerende dagpenge, og endda tidligere end vi havde regnet med, siger Ejner K. Holst.

Mere tryghed for den enkelte
Personer der er ansat i under tre måneder, kan se frem til mere tryghed. Det skyldes, at arbejdsgiverne fra årsskiftet skal betale to godtgørelsesdage – også for kortvarige ansættelser. Desuden forbedres genoptjeningsretten og forholdene omkring vejrlig.

– Fra januar næste år kan man løbende genoptjene retten til supplerende dagpenge, samtidig med at perioden for supplerende dagpenge forlænges i op til 12 uger. Og hvis man bliver sendt hjem fra arbejde på grund af dårligt vejr, kommer man (modsat i dag) desuden ikke til at bruge egen optjente supplerende dagpenge. Det er en ekstra tryghed for flere, der fx arbejder i bygge- og anlægsbranchen. Så vi er overordnet set godt tilfredse med, at Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti nu bakker op om forbedringerne, siger Ejner K. Holst.

Kontakt: LO’s pressetelefon 26 11 97 10

 

10. marts 2017
 
Landsorganisationen i Danmark · Islands Brygge 32D · 2300 København S · T: 35 24 60 00 · F: 35 24 63 00 · E: lo@lo.dk · CVR: 31432812