Anvendelse af cookies

Cookies er nødvendige for, at hjemmesiden fungerer, og de giver os viden om brugen af siden. Vores cookies bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.
Hvis du ønsker at vide mere om cookies, klik her.
X Luk

Her har du muligheden for at vise PDF'en i iPaper eller hente den i PDF format.

   

Markant stigning i IGU-forløb for flygtninge

09. april 2017

”Det er positivt, at flere og flere flygtninge får chancen på det danske arbejdsmarked”, siger Lizette Risgaard på baggrund af, at antallet af igu-aftaler er mere end tredoblet fra årets begyndelse til den 1. april.

Alene i marts er der etableret 121 nye forløb i den såkaldte integrations grund uddannelse, som arbejdsmarkedets parter og regeringen indgik i 2016. Det er det største antal aftaler, der er indgået på en måned, siden uddannelsen blev etableret sidste sommer. Det samlede antal aftaler mellem en flygtning og en arbejdsplads i Danmark er hermed nu oppe på 389 forløb. 1. januar var tallet 114 forløb. Det fremgår af nye tal fra Udlændinge- og Integrationsministeriet.

Et godt redskab til at få fodfæste på arbejdsmarkedet
- IGU er et godt instrument, der kan bidrage til, at flere flygtninge får fodfæste på det danske arbejdsmarked. Det glæder mig, at virksomhederne og jobcentrene nu har fået den viden og de erfaringer, der skal til for at bruge integrationsgrunduddannelsen.

- Nu gælder det om at holde fast i den positive udvikling, hvor jobcentrene og virksomhederne sikrer et godt match mellem flygtninge og virksomheder, siger Lizette Risgaard. 

250 private virksomheder har i alt ansat en igu-elev. Det er en stigning på 70 inden for den sidste måned.

Fakta:

  • Integrationsgrunduddannelse, IGU er en 2-årig uddannelse, målrettet flygtninge mellem 18 og 40 år som har opholdt sig mindre end fem år i Danmark.
  • Uddannelsen består af 20 ugers undervisning og 84 ugers praktik på en virksomhed.
  • Lønnen til IGU-eleven er den overenskomstfastsatte løn til erhvervsgrunduddannelseselever.

 

Se omtale i TV-Avisen her

Kontakt: LO’s pressetelefon 26 11 97 10.

 

09. april 2017
 
Landsorganisationen i Danmark · Islands Brygge 32D · 2300 København S · T: 35 24 60 00 · F: 35 24 63 00 · E: lo@lo.dk · CVR: 31432812