Anvendelse af cookies

Cookies er nødvendige for, at hjemmesiden fungerer, og de giver os viden om brugen af siden. Vores cookies bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.
Hvis du ønsker at vide mere om cookies, klik her.
X Luk

Her har du muligheden for at vise PDF'en i iPaper eller hente den i PDF format.

   

Vi skal samarbejde om at forny og forbedre den offentlige sektor

04. april 2017

”Det glæder mig, at medarbejderne skal have mere tid til deres kerneopgaver, og at siloerne i den offentlige sektor skal nedbrydes. Men vi har til gode at se, hvordan regeringen konkret forestiller sig, at det skal gøres”, siger LO's formand Lizette Risgaard om regeringens nye plan for fornyelse af den offentlige sektor.

Tre af regeringens ministre løftede i dag sløret for deres sammenhængsreform. På plussiden hæfter Lizette Risgaard sig ved, at regeringen ønsker et bredt politisk samarbejde om at forny den offentlige sektor. En bred dialog er vigtig – også med medarbejderne, pointerer hun:

– Det er vigtig med et stærkt og bredt samarbejde om at forny og forbedre den offentlige sektor. Både lokalt og centralt. Velfærd vedrører os alle. Bedre sammenhæng kræver samarbejde og dialog.

Hold fast i medarbejdernes engagement
Lizette Risgaard er enig med regeringen i, at kampen mod detailstyring og unødig kontrol – og for mere tid til kerneopgaven – er vigtig:

– Medarbejderne i den offentlige sektor er drevet af at gøre en forskel for borgere og samfund. Det er et engagement, som man ikke skal kvæle med unødig kontrol, papirarbejde og detailstyring. Det er tværtimod et engagement, vi skal værne om og bruge aktivt til at gøre en velfungerende offentlig sektor endnu bedre, siger Lizette Risgaard.

Hun mener, at man så vidt muligt skal overlade papirarbejdet til dem, der er uddannet til opgaven. Hun opfordrer fx regeringen til at kigge på, om man ikke kan samle administrative opgaver hos kontorpersonale, som er uddannet til at håndtere opgaven. Frem for at pådutte andre faggrupper mere bureaukrati.

Dialog – også om digitalisering
Hun håber, at regeringens planer i det hele taget betyder mere – og ikke mindre – dialog og medarbejderinddragelse. Det gælder også, når ny teknologi og digitalisering skal indføres rundt omkring på de offentlige arbejdspladser.

– Det er vigtigt at holde fast i en begejstring omkring ny teknologi på de offentlige arbejdspladser. Det gør man ikke ved at belønne innovation med sparekrav og sætte it-systemer i værk uden om medarbejdere. Det gør man derimod ved at lade medarbejderne være en del af udviklingen. Det bliver servicen over for borgerne også langt bedre af, siger Lizette Risgaard.

Ressourcer og opgaver skal hænge sammen
LO-formanden fremhæver endelig, at ordentlig velfærd kræver, at der er hænder nok til at løfte opgaverne:

– Hvis vi i fremtiden vil have velfærd af ordentlig kvalitet, så skal ressourcer og opgaver hænge bedre sammen, end regeringen lægger op til. Fru Hansen kan ikke bruge fine ord til noget, hvis ikke velfærden slår til.

Kontakt: LO’s pressetelefon 26 11 97 10.

 

04. april 2017
 
Landsorganisationen i Danmark · Islands Brygge 32D · 2300 København S · T: 35 24 60 00 · F: 35 24 63 00 · E: lo@lo.dk · CVR: 31432812